
Albisteak

Albisteak
Azken Albisteak

Erasmus+
2023/06/07
Ekainaren 15ean, gure Erdi Mailako Joseba Carmona (Okindegia, Gozogintza eta Gozogintza D), Andrea Briceño (Sukaldaritza eta Gastronomia A) eta Iker Uzabal (Sukaldaritza eta Gastronomia) Palermora (Italia) joango dira lizentziatu berri diren bezala praktikak egiteko. uda osoan zehar.
Era berean, Sukalde Zuzendaritzako 2. mailako gure D Jokin Urresti ikasleak bere praktikak egingo ditu lizentziatu berri gisa Algheron (Sardinia, Italia).

Orokorra
2023/05/29
Aste honetan, A Sukalde Zuzendaritzako ikasleak baratzean izan dira lurra prestatzen eta babarrunak, artoa, piperrak eta tomate barietate ezberdinak landatzen.

Orokorra
2023/05/29
Joan den astean, A sukalde zuzendaritzako ikasleek azken hilabeteetan lantzen egon diren KM0, hurbileko menua egin zuten jantokirako. Bi aperitiboz, lehen plater batez, arrainez egindako plater batek eta haragiz egindako beste batek osatzen zuten, gozogintzako ikasleek nota gozoa jarri zioten.

Orokorra
2023/05/26
Maiatzak 23-an, A Bocados saioan, emititu zuten bideo hau
Orokorra
2023/05/25
Azterketak talde bakoitzeko ikasgelan izango dira, irakaslearekin bestelakorik adostu ezean. Zerbitzuko taldea kendura, ingeleseko azterketa talde guztiek elkarrekin egingo dute Amaiak erabakiko duen gelan.

Orokorra
2023/05/25
Azterketak talde bakoitzari esleitu zaion ikasgelan izango dira, irakaslearekin bestelakorik adostu ezean.

Orokorra
2023/05/17
Gaur, Maiatzaren 17an, LGTBIQ+ fobiaren kontrako nazioarteko eguna ospatzen da. Goizean ikastetxeko ikasle eta langileak bildu gara eta adierazpen bat irakurri dugu kolektibo honetako pertsonei gure elkartasuna helarazteko eta jasatzen dituzten gehiegikeriak salatzeko.

Erasmus+
2023/05/15
Austriako sukaldaritza profesionalaren prestakuntza sistema "Lehre" edo "Ausbildung" izenez ezagutzen da eta oso errespetatua eta aintzatetsia da mundu osoan.

Orokorra
2023/05/12
Aurten, lehen aldiz, Gamarra ostalaritza eskolak okintzako Euskoskills-a antolatu du.
Gure ikasleek Nagore Sarasua eta Unax Barrio okintzako Esuskoskills-etan parte hartu dute.
Zorionak egindako lanarengatik.

Orokorra
2023/05/04
Urtero bezala, Gamarrako Ostalaritza Eskola AVANZA azokan dago, Arabako Lanbide Heziketako ekitaldirik garrantzitsuenean. Azoka probintziako Lanbide Heziketako prestakuntza-modalitate hau ematen duten zentroak biltzen dituen gune bat da. Bertan, Ostalaritza eta Turismoko eta Elikagaien Industriako familietan eskaintzen ditugun heziketa-zikloen berri jaso ahal izango duzu, Oinarrizko Mailetatik Goi Mailetaraino, Erdi Mailetatik pasatuz.
Aurten, gure orientatzailea ere izango dugu azokan. Orientazio Pertsonalizatuko Puntuetan dago, non zure zalantza guztiak argitzeko aholkularitza, informazioa eta orientazioa eskainiko dituzten.

Orokorra

Eskola Jasangarria
2023/04/20
Bertoko produktuak Gamarrako Ostalaritza Eskolak eskaini duen kafe zerbitzuan.

Orokorra
2023/04/04
Joan zen asteazkenean, martxoak 29, Licores Barañano ko laugarren belaunaldikoa den Gaizka, gure ikastetxera gerturatu zen nola elaboratzen eta zerbitzatzen duten "Barañano Egurrez" vermouth-a eta patxarana, biak onduak, bata eskoziar barrikan eta bestea amerikarrean.
Ekitaldian, 1SE2-ko ikasleek eta Lanbideko zerbitzuetako taldekoek parte hartu zuten.

Eskola Jasangarria
2023/03/30
Pontevedrako CIFP Carlos Orozako ikaslego, irakaslego eta zuzendaritza-kideak, Gamarra Ostalaritza Eskolan ditugu aste honetan, “Gastronomia zirkularra”Lanbide Heziketako berrikuntza proiektua garatzen.

Erasmus+
2023/03/28
Aste honetan zehar gure eskolak Warmbad Villach Austriako Fachberufsschule für Tourismus hostalaritza eta turismo eskolako ikasle talde bat jasotzen du Markus Smole irakaslearekin batera.
HomepageBisita hau irakasle eta ikasleentzako Erasmus ka-120 mugikortasun proiektu labur bati dagokio. Ongi etorri!

Erasmus+
2023/03/10
Aste honetan, Rocio eta Nekane gure lankideak, BHI Zubiri Manteoko Harora Rodriguezekin batera, 2900 eurotako txeke eman diote KARTAL SEHIT SALIH ALI SKAN MESLEKI SEE TEKNIK ANADOLU LISESI Estambuleko ikastetxeari.
Txeke honetan jasotako ditu koopurua, Gamarrako Gozogintzako zikloko ikasleek eta Zubiri Mateoko Merkataritza Zikloko ikasleek, beraien irakasleek zuzenduta, egindako lanaren bitartez lortututakoaren emaitza da.
¡Bejondeizuela!
-scaled.jpg)
Erasmus+
2023/02/25
Aurreko urteetan bezala, 2022-2023 ikasturte honetan Gamarra Ostalaritza Eskolako Sukalde Zuzendaritzako 2. mailako bost ikaslek Europar Batasuneko herrialdeetan praktikak egiteko aukera izango dute Erasmus+ beken bidez hiru hilabetetarako.
Oraingo honetan ikasle hauek praktikak Italian eta Txekiar Errepublikan egingo dituzte eta guztiek aukera paregabea izango dute beste kultura batzuk, beste hizkuntzak, beste gastronomia batzuk, beste antolakuntza eta lan egiteko moduak ezagutzeko.

Erasmus+
2023/02/24
Pasa den ostiralean, hilak 17, atzerrian praktikak egiteko Erasmus+ beka lortu zuten Gamarra CIFP HOSTELERIA LHII ostalaritza eskolako Erdi Mailako 4 ikaslek, Ikaslanek Bilbon antolatutako topaketan izan ziren.

Orokorra
2023/02/24
Gamarrako Ostalaritza Eskolak harreman estua du Turkiako zenbait ikastetxerekin, eta horregatik, azken bi asteetan, erronka solidario batean parte hartu dugu Zubiri Manteo ikastetxearekin (Donostia) batera. Erronkan, asko laburbilduz, Gamarrako ikasleek pastak egin dituzte eta ondoren, Zubiri Manteoko Merkataritza zikloko ikasleek Donostian salduko dituzte. Lortutako irabaziak Kartaleko eskolara joango dira lurrikarak kaltetutakoei laguntzeko.
-----------------------------

Eskola Jasangarria
2023/02/23
Egindako jardueren artean, ikasleek euskal pintxo tipikoen aukeraketa bat eskaini dute, Pontevan gela mugikorra erabiliz (food-truck), Pontevedra Konekta LHko lurralde-topaketan, CIFP A Xunqueiran.
Bigarren jarduera CIFP Carlos Orozan Eusko Label izeneko produktuekin menu bat egitea izan zen.
Oso esperientzia aberasgarria izan da ikasleentzat eta irakasleentzat, espero dugu hurrengo ikasturteetan ere horrelako proiektuak egiten jarraitzea.

Orokorra
2023/02/16
Okintza, gozogintza eta konfitegintzako lehen mailako ikasleek burututako jarduera

Orokorra
2023/02/14
Aste honetan zehar, Sukalde Zuzendaritza eta Administrazioko goi-mailako zikloko bigarren mailako bi ikaslek, gure ikastetxeko bi irakaslerekin batera, BE EUROPE BE SOCIAL KA202 proiektu europarraren azken bilera egin dute Macomer, Sardinian.
BEBS proiektua gizarte ekintzailetzari lotutako gaitasunak sustatzeko eta garatzeko materiala garatzean izan da.
Esperientzia oso pozgarria izan da eta ekoitzitako materiala eskola komunitate osoarentzat lagungarria izatea espero dugu.

Orokorra
2023/02/13
Jacksir Correa de 2ºSE SE PRESENTA PARA BARISTAS donde realiza exposición del café que lleva para realizar 4 espresso, 4 capuchinos y 4 cocteles de café
Erik Garay de 1º de SE.se presenta a cata donde debe identificar 5 cafés a través de cata ,6 sabores y 12 olores así como rellenar un test de preguntas sobre el café y su producción internacional.
Aunque no conseguimos pódium esta vez, la experiencia ha sido fantástica ya que gracias a nuestro patrocinador Cafés Foronda han podido elaborar y servir cafés desde el “coffe truck” que tiene la escuela de hostelería de Foz.
Gracias a todo el equipo de Trike Koffee Roasters y a Ismene Moreno por su dedicación.

Eskola Jasangarria

Orokorra
2023/02/03
Datorren astean, gure ikasleek, sagardotegi bihurtuko dute gure jatetxea "TXOTX!" erronka amaitzeko. Hori hizpide izanda, Gazta tailerra antolatu da lehengo mailako ikasleentzat Xabi Gaztañaga ikasle eta lankide ohiaren eskutik eta ULIBARRI PROGRAMAREN babesarekin. Eskerrik asko Xabi eta parte hartu duzuen guztioi!!

Orokorra
2023/01/31
Otsailak 15-ean, Sagardotegien sukaldaritza inguruan landu duten menua eskainiko dute 20 Euroren truke, gure ikastetxeko jantokian A ereduko Sukaldaritza Zuzendaritzako 1. mailako ikasleek.

Orokorra
2023/01/27
Otsailak 15-ean, Nazioarteko sukaldaritza inguruan landu duten menua eskainiko dute 18 Euroren truke, gure ikastetxeko jantokian A ereduko Sukaldaritza Zuzendaritzako 2. mailako ikasleek.

Orokorra
2023/01/24
Otsailak 14-an, Nazioarteko sukaldaritza inguruan landu duten menua eskainiko dute 18 Euroren truke, gure ikastetxeko jantokian D ereduko Sukaldaritza Zuzendaritzako 2. mailako ikasleek.

Orokorra
2023/01/20
Jada hiru egun daramatzagu lanean Euskadiko Satnd-ean

Orokorra
2023/01/18
Atzo ikastetxeko irakasle eta ikasle batzuk Madrilera joan ziren Nazioarteko turismo azokan (FITUR) Euskadiko Stand-eko ostalaritza zerbitzuaren arduradun izatera. Bertara heldu bezain laster dena prestatzen hasi ziren, gaur martxan jartzeko. Aste osoa bertan egongo dira.

Eskola Jasangarria
2022/12/23
Abenduaren 23an ASPANAFOAra ikastetxetik 250 cake-pop eta pasta batzuk bidali ditugu TKNIKAk zuzendutako GASTRONOMIA SOLIDARIOA jardueraren barruan. ASPANAFOA Arabako minbizia duten umeen familien elkartea da. Haiek izango dira ume hauen artean bidalitakoa banatuko dutenak.

Orokorra
2022/12/23
Abenduak 20, 21 eta 22-an, Gabonetako Menua eskaini da gure jatetxean. Hemen uzten ditugu menua eta elaborazioen argazkiak.

Orokorra
2022/12/21
Gaur goizen, Gamarra Ostalaritza Eskolan izan dugu Loraldia mugimendu kulturalaren aurkezpena, Imanol Agirreren eskutik (Zuzendari artistikoa).
Eskertzekoa da horrelako kultur ekimenak gazteen artean zabaltzea.

Orokorra
2022/12/15
Joseba Carmonak Idi buztan bilkaria iberikoekin prestatu du, Sukalerrian, Joseba Argiñanok EITB-en aurkezten duen saiorako aurrez, gure eskola erakutsi die.
Erreportaia gure ortuan grabatua izan da, bertatik hartutako barazki batzurekin.

Erasmus+
2022/12/05
Europako B.E.B.S. proiektuaren barruan (Be Europe Be Social) non ekintzailetza sozialaren oinarriak eta material didaktikoen sorrera lantzen diren, Bigarren Sukaldaritza D taldeko lau ikaslek bi irakaslerekin batera Rigan (Letonian) mugikortasun bat egin dute azaroaren 27tik abenduaren 2ra bitartean..

Orokorra
2022/11/30
Gaur, azaroak 29, asteartea, "ARABAKO LHko ENPLEGAGARRITASUN JARDUNALDIAK" ospatu dira. Bertan, Araba osoko LHko ikastetxeetarako hainbat tailer antolatu dituzte eta Gamarrako Ostalaritza Eskolak show cooking bat egin du 320 parte-hartzaileentzat, Sukaldaritzako Zuzendaritzako 1. mailako eta Oinarrizko Graduko 2. mailako ikasleekin.

Orokorra
2022/11/30
Ikastetxe honen helburua da lan-mundurako sarbidea erraztuko duen hezkuntza-giro profesionala lantzea, eta, horrela, etorkizuneko beharrak eta erronkak asetzea.

Orokorra
2022/11/23
Aste honetan lantegiko produktuetako ikasle diren Ane Jurado eta Aintziñe Sasietak, Nekane Uriel irakaslearen eskutik ekintza hau bideratzen dabilz;

Eskola Jasangarria
2022/11/14
Ingurumen-jardunbide egokien Itun Berdea sarietan

Orokorra
2022/11/11
Asteazkenean, gure 1. mailako Sukalde Zuzendaritzako ikasleek, zeliakiari eta gurutzatutako kutsadurari buruzko tailerra burutu dute EHU-ko Gluten3S ikerltzaile taldearen eskutik ele bitan.

Orokorra
2022/11/10
Topaketa honen helburua gure ikasleak beren ideiak garatu dituzten ekintzaile gazteak lehen eskutik ezagutzera hurbiltzea izan da.

Orokorra
2022/11/09
Azaroak 7 astelehenean,Fagor Industrial S.COO bisitatzeko aukera izan genuen Oñatin Sukalde Zuzendaritzako 2. mailako ikasleekin antolatutako jarduera batean.

Orokorra
2022/11/07
Azaroko astearte guztietan, goza ezazu Arabako Lautadako Jardunaldi Gastronomikoen benetako zaporeaz, Gamarrako Hostalaritza Eskolak diseinatutako postrearekin.

Orokorra
2022/10/25
Ikasleekin elkarlanean eta Neikerren eskutik lan polita burutu zen eta bertaratu zirenek han egindakoa dastatu ahal izan zuten.

Orokorra
2022/10/18
Gaur, Gamarra ostalaritza eskolako irakasleok zeinu hizkuntzaren oinarrizko ikastaroa bukatu dugu. Prestakuntza honen bitartez talde honengana hurbildu eta kontzientziatu nahi genuen.

Orokorra
2022/10/17
Datorren OSTIRALEAN, URRIAREN 21ean, ARABAKO PATATAren EGUNA ospatzen da Araban. Hori dela eta, zenbait ekintza burutuko ditugu aitzakia horrekin, Gamarra Ostalaritza Eskolan.

Orokorra
2022/10/05
Sukaldaritza bigarren mailako gure ikasleek, Italiako Ferrarako Vergani Navarra Institutuko Angela Monte eta Luca Farinelli irakasleekin batera, Basldea proiektuaren instalazioak eta Gatz Harana, Añanako Gesaltza bisitatu dituzte.

Erasmus+
2022/10/02
Gure bi ikasle Amaia eta Clara jada bueltan daude Algherotik (Sardinia).

Orokorra
2022/10/01
Atzo Gamarrako ikasleek Biotknifish proiektuan akuaponian hazitako arrainak prestatu zituzten gure ikastetxean.

Eskola Jasangarria
2022/06/07
Ziurtagiria, Urdaibaiko Ekoetxean ospatu zen ekitaldian jaso genuen Hezkuntzako Sailburua den Jokin Bildarratzen eskutik.

Orokorra
2022/05/17
Goizean ikastetxeko ikasle eta langileak bildu gara eta adierazpen bat irakurri dugu kolektibo honetako pertsonei gure elkartasuna helarazteko eta jasatzen dituzten gehiegikeriak salatzeko.
Informa zaitez
Informazio gehiago jaso nahi baduzu, bete ezazu hurrengo formularioa.