skip to Main Content
cazuela-blanca

Oinarrizko Mailako
Sukaldaritza eta
Jatetxe Arloa

cazuela-blanca

Oinarrizko Mailako
Sukaldaritza eta Jatetxe Arloa

Deskripzioa

15 eta 17 urte bitartean ikasleentzat, behin DBHko 2. maila burututa, beraien ikasketei jarraipena eman nahi badiote Gaitasun Profesional bat eskuratzeko,  edota aurrerago Erdi mailako Heziketa Ziklo bati ekin nahi badiote.

Oinarrizko Mailak ikasleen heldutasun pertsonalaren prozesuan lagundu nahi du, famili profesional batean, gure kasuan, Sukaldaritza eta Jatetxe arloko Zerbitzuean oinarrizko formakuntza eman eta ezagutza orokor batzuk eskeintzearekin batera. Oinarrizko Lanbide Heziketako ziklo bat gainditzen duten ikasleek dagokion oinarrizko lanbide-titulua jasoko dute. Gamarrako Ostalaritza Eskolan, Sukaldaritza eta Jatetxe arloko  Zerbitzuan oinarrizko teknikari titulua.

Sukaldaritza eta Jatetxe arloko Zerbitzuko oinarrizko teknikari tituluak, OLHn bi urte egon ondoren, Erdi Mailako Heziketa Ziklo batetarako sarbidea ahalbidetzen du.

Ikasketa hauek aldi berean,  Gaitasun Profesionalei dagokien 1maila eskurarazten du, lan munduan, DBHko Graduatu tituluaren parekoa delarik.

ModuloakOrduak
Aurretiazko elaborazioko oinarrizko teknikak132
Lehengaien hornikuntza eta kontserbazioa, eta lehengaiak manipulatzeko higienea99
Oinarrizko zerbitzatze-teknikak165
Elikagaiak eta edariak prestatzeko oinarrizko prozesuak165
Bezeroen arreta66
Zientzia aplikatuak I165
Komunikazioa eta gizartea I165
Tutoretza eta orientabidea I33

* 2024tik 2026ra bitartean, heziketa-zikloak Lanbide Heziketako Lege berrira egokitu beharko dira; hori dela eta, moduluen iraupenean eta osaeran aldaketa batzuk egon ahal izango dira.

ModuloakOrduak
Sukaldaritza-lanetako oinarrizko prozesuak240
Taldeentzako materialak eta cateringa prestatzea eta muntatzea120
Zientzia aplikatuak II144
Komunikazioa eta gizartea II168
Laneko prestakuntza eta orientabidea53
Tutoretza eta orientabidea II25
Lantokiko prestakuntza260

* 2024tik 2026ra bitartean, heziketa-zikloak Lanbide Heziketako Lege berrira egokitu beharko dira; hori dela eta, moduluen iraupenean eta osaeran aldaketa batzuk egon ahal izango dira.

Irteera
Profesionalak

  • Sukaldeko laguntzailea.
  • Elikagaiak eta edariak produzitzeko eta zerbitzatzeko unitateetako ekonomatuko laguntzailea.
  • Aretoko zerbitzariaren laguntzailea.
  • Tabernako edo kafetegiko zerbitzariaren laguntzailea.
  • Tabernariaren laguntzailea.
  • Sukaldeko laguntzailea elaborazio sinple eta azkarrez (pintxoez, plater konbinatuez, eta abar) osatutako eskaintza duten establezimenduetan.

Ziklorako
Sarbidea

Informazioa

Maila: Oinarrizko Maila

Iraupena: 2.000 ordu (2 Urte)

Ereduak: A eta D

Informa zaitez

Informazio gehiago jaso nahi baduzu, bete ezazu hurrengo formularioa.

Gamarra Ostalaritza
Sariak eta Aintzatespenak

AenorIQnet Centro Sostenible Lazarraga Premio Euskadi Turismo Q Euskadi

Back To Top
Loading