Ekintzailetza Kulturari Buruzko Ikastaro Berritzailea: Ostalaritzarako Aukera Berriak Hartzidura eta Soberakin Sukaldaritzaren Bidez
Elikagaien teknologoa den Natalia Oroya-k Eszenatoki Berriak: Hartzidurak eta Soberakin Sukaldaritza ikastaroari ekin dio, ikastetxeko sukalde eta okintzako bigarren mailako ikasleei zuzendua. Ikastaro honek parte-hartzaileak negozio-nitxo berriak aurkitzen inspiratzea du helburu, baliabideen erabilera eta sormena sustatuz, intraekintzaile eta ekintzaile gisa gaitasunak garatu ditzaten.
Lehenengo egunean, ikasleak ikuspuntu praktiko batean murgildu ziren, http://gastrolur.com/ webguneko errezetak garatuz. Aldi berean, Nataliak gatzun-hartzidura eta bestelako prozesu eratorriak aurkeztu zizkien parte-hartzaileei, birziklatutako barazkiekin egindako ozpindura azkarretan arreta berezia jarriz. Ariketa hauek teknika gastronomiko aurreratuak ikasteko aukera emateaz gain, jasangarritasunaren eta gastronomian hondakinak murriztearen garrantzia ere nabarmentzen dute.
Ikastaroak baliabide praktikoak eta ezagutza ematen jarraituko du, bertaratutakoek ideiak garatu eta ostalaritzaren etorkizuna eraldatzeko.